top of page
Stock Trading Graph

Daftar Akaun M+ GLOBAL

Pengenalan M+ Global 

 Malacca Securities Sdn Bhd sudah mula tawarkan pembukaan akaun global, M+ Global yang membolehkan pelabur atau pedagang melakukan urusan jual beli saham-saham di luar Malaysia. Setakat ini hanya 2 pasaran global sahaja disediakan iaitu,, pasaran saham Amerika Syarikat dan Hong Kong.


Ini merupakan satu berita yang ditunggu-tunggu oleh ramai orang. Seperti mana ramai tahu, broker M+ berikan caj broker yang kompetitif di pasaran dan berjaya merancakkan pasaran saham tempatan dengan menyediakan platform  yang hebat, kini M+ Global berhasrat yang sama dalam pasaran global.

Kenapa anda perlu terlibat dalam pasaran global?

  1. Diversifikasi Portofolio: Melabur dalam pasaran saham global dapat membantu pelabur untuk pelbagaikan portofolio. Diversifikasi dapat membantu mengurangkan risiko dan memaksimumkan pulangan pelaburan dalam jangka panjang.

  2. Potensi Pertumbuhan Keuntungan yang Tinggi: Pasaran saham Amerika Syarikat adalah salah satu pasaran saham terbesar di dunia dan mempunyai potensi pertumbuhan keuntungan yang tinggi bagi pelabur. Beberapa saham telah memberikan pulangan yang sangat tinggi pada masa lalu, seperti Apple, Amazon, Microsoft, dan lain-lain.

  3. Pasaran Yang Stabil: Meskipun terdapat naik turun harga saham pada masa tertentu, pasaran saham global seperti di US pada amnya stabil dalam jangka panjang.

2023-03-20 13_04_44-M+ Global - Overview
2023-03-20 13_03_53-M+ Global - Overview

Bagaimana nak buat pendaftaran untuk pelabur yang sudah ada akaun M+ Online?

bottom of page